Praat mee over toekomstige ziekenhuiszorg in Nieuwegein

Eind vorig jaar maakte het St. Antonius Ziekenhuis bekend het grootste deel van de ziekenhuisfuncties die nu verdeeld zijn over Nieuwegein en Leidsche Rijn vanaf 2035 in Leidsche Rijn te concentreren. Dit betekent concreet dat na 2035 het ziekenhuis geen operatiecomplex, Intensive Care of verpleegafdelingen meer zal huisvesten in Nieuwegein. Ook de spoedeisende hulp en de poliklinieken zullen na 2035 niet meer in de huidige vorm in Nieuwegein aanwezig zijn.

De verhuizing wordt in de komende jaren verder uitgewerkt. Daarin moet duidelijk worden welke zorg van Nieuwegein naar Leidsche Rijn zal verschuiven, welke zorg met andere zorgverleners georganiseerd gaat worden en wat dichter bij patiënten thuis kan. Rond het jaar 2035 wil het St. Antonius de veranderingen gerealiseerd hebben.

Voor Nieuwegeiners was en is het vertrek van het Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein een enorme aderlating. Voor veel inwoners, ook van de omliggende gemeenten zorgt het Antonius voor ziekenhuiszorg die bereikbaar en nabij is. Bovendien is het St. Antonius één van de grootste werkgevers van Nieuwegein en heeft deze verandering ook gevolgen voor het personeel. Eerder richtte het CDA in Nieuwegein al een meldpunt op over dit voornemen omdat zij zich zorgen maakten vanwege het voorgenomen vertrek.

Het CDA in Nieuwegein wil hier met inwoners, vrijwilligers in de zorg en zorgprofessionals over van gedachten wisselen. Daarnaast wordt de middag gebruikt om input op te halen voor het gesprek met het college. De bedoeling is dat we het komend jaar meerdere bijeenkomsten organiseren op verschillende plekken in Nieuwegein. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 13 mei van 13.30 – 16.00 uur in De Partner aan de Nedereindseweg 401a. Na een korte inleiding van Joba van den Berg, kamerlid met o.a. volksgezondheid in haar portefeuille, volgt een interactieve sessie waarbij inwoners input kunnen geven. Iedereen is van harte welkom en kan zich aanmelden op het volgende emailadres: s.aksakal@nieuwegeinseraad.nl.

Sevim Aksakal, raadslid van het CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk