“Storingen aan trambaan moeten zo snel mogelijk opgelost worden”

Tramlijn 60 tussen Utrecht en Nieuwegein is aan het begin van de middag opnieuw stilgevallen. Net als vanmorgen vroeg is een wisselstoring in Nieuwegein Zuid de oorzaak. Vervangend vervoer was er niet. U-OV adviseert reizigers om een reguliere bus te nemen.

Vrijdagmorgen begonnen de trams vanaf 07.32 uur weer te rijden. De trams lagen er toen ruim een kwartier uit. Even na 12.00 uur trad er een nieuwe grote storing op. Het vervoerbedrijf verwacht dat het ongeveer een uur duurt om die te verhelpen.

“Sinds 3 januari zijn we met de trams gaan rijden en sindsdien hebben we vier storingen gehad op hetzelfde punt bij Nieuwegein-Zuid”, zei Ron van Dopperen vanmorgen in een reactie op alle storingen. “In Nieuwegein Zuid kan de tram een keuze maken tussen twee perrons. Daar zit een wissel voor en die wisselt niet altijd even goed, waardoor we nu vier storingen hebben gehad. Dat is toch wel te veel en dat moet zo spoedig mogelijk opgelost worden. Het is onduidelijk of het mechanisch is of dat het aan de instructies ligt die we hebben meegegeven aan de trambestuurders” aldus van Dopperen.

Eerder deze week waren er ook al problemen met het tramverkeer en dat kwam door dezelfde wissel die niet goed werkte. Zo was er gisteren tussen Utrecht Centraal en Westraven ook al sprake van een wisselstoring. “Het is duidelijk dat we hier iets mee moeten doen” zegt van Dopperen.

In de nacht van zaterdag 16 januari op zondag 17 januari rijden nieuwe trams test tussen 00.30 en 07.00 uur op het traject tussen de halte St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en de eindhalte IJsselstein- Zuid.

Planning opening tramlijn 61
Bij een goed resultaat van de testnacht starten we met de testritten op de klok van de dienstregeling overdag en in de avond. Ook worden trambestuurders op dit vernieuwde traject opgeleid. Reizigers zijn tijdens deze testritten helaas nog niet welkom aan boord. Alle inspanningen zijn erop gericht om tramlijn 61 Utrecht-IJsselstein uiterlijk eind februari 2021 in gebruik te nemen.

2 thoughts on ““Storingen aan trambaan moeten zo snel mogelijk opgelost worden”

  1. Ilma Paulus

    Dit is echt om gek van te worden. Mijn dochter werkt in de zorg en ging altijd met de tram van Nieuwegein naar eind Beneluxlaan. In de tijd dat de trams niet reden was het vervangend vervoer ook rampzalig, want volgde niet de tramhaltes. Ze moest met 2 bussen mee, en stond vaak ‘ s avonds om half 12 bij Westra en te wachten om over te stappen, terwijl de bus doorreed. Attent he, op zo’n unheimisch punt. Nu weer storing en geen vervangend vervoer, dus moeder heeft maar weer gereden. Wat een ellende.

  2. Ton

    En laat ze ook eens zorgen dat we ook naar de uithof kunnen met de tram. Maar dat schijnt zo moeilijk te zijn…!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!