Stilte voor de storm

We hebben al eerder aandacht besteed aan de aanleg van de 3e kolk van de Beatrixsluis; een van de grootste waterwerken in ons land.
En dat in Nieuwegein! Op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus a.s. wordt een nieuwe mijlpaal bereikt; het ‘inhangen’ van twee gigantische sluisdeuren, ieder 28 meter lang, 6,25 meter dik en 14 meter hoog en per stuk 490.000 kilo zwaar.

De voorbereidingen zijn in volle gang en normaal gesproken is er op de bouwplaats enorm veel drukte. Terwijl in sluiskolk 1 en 2 het scheepvaartverkeer gewoon doorgaat… Op zondagavond 19 augustus was het even ‘stilte voor de storm’ en namen Paul en zoon Yorick een paar foto’s vanaf de mooie uitkijkplaats die SAS van Vreeswijk heeft geplaatst. Ze geven een overzicht van de ‘deurkassen’ waarin deze loodzware deuren straks heel precies ‘ingehesen’ worden. En dankzij de publieksvoorzieningen die Rijkswaterstaat dan aan de Westelijke Voorhavendijk inricht is de hele operatie straks goed te volgen voor alle belangstellenden!

 

One thought on “Stilte voor de storm

  1. Willem wijntjes

    Heel leuk , bouw van de sluis is een gigantische operatie, is voortvarend opgepakt. Grootste investering in openbare werken in Nederland .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!