Stikstof als gespreksonderwerp van het Politiek café

Op woensdagavond 12 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur staat het Politiek café bij bibliotheek De tweede verdieping in het teken van stikstof. Dr. ir. Mariet Hefting, universitair hoofddocent Ecologie en biodiversiteit, zal een korte lezing geven over stikstof. Wat is het precies, waarom is het een probleem, wat is er al merkbaar en wat gebeurt er als er geen maatregelen worden getroffen?

Daarna gaat wethouder Hans Adriani in op de situatie in Nieuwegein. Wat zijn de maatregelen vanuit de provincie en wat zijn de gevolgen?

Eind mei 2019 oordeelde de Raad van State dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) uit 2015 niet voldoet aan de Europese richtlijnen. Sindsdien mag het PAS niet meer gebruikt worden voor bijvoorbeeld bouwprojecten. Op landelijk en provinciaal niveau wordt beleid gemaakt om het stikstofprobleem aan te pakken. Maar wat betekenen deze maatregelen voor de Nieuwegeiner?

Waarschijnlijk heeft u zelf ook nog allerlei vragen over stikstof. Er is volop gelegenheid om deze te stellen tijdens de presentaties. Na afloop van het Politiek café kunt u in een informele setting onder het genot van een hapje en een drankje en een gezellig muziekje nog napraten over dit onderwerp met lokale politici.

De toegang is gratis. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Politiek café’ of bij het infopunt van de bibliotheek.

speed limit sign 130 at autobahn, highway Germany

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren