Stichting Speelgoedbank gaat weer van start

Op 14 december 2015 hebben Saskia Martens en Maureen Tiland van de Speelgoedbank Nieuwegein het stokje overgedragen aan Esmeralda Schuurink. De Speelgoedbank zal geen inwonersinitiatief meer zijn maar is sinds 1 januari 2016 een stichting. Met veel plezier wordt Esmeralda Schuurink het gezicht van de Speelgoedbank. Samen met een enthousiast team van vrijwilligers gaat ze aan de slag. Esmeralda loopt al een jaar mee als vrijwilliger binnen de Speelgoedbank en heeft een duidelijke visie. ‘Speelgoed is natuurlijk voor iedereen. Een kind heeft speelgoed nodig om te ontwikkelen, zowel op motorisch als sociaal vlak’ aldus Esmeralda Schuurink.

De winkel is op dit moment anders ingedeeld en het assortiment zal regelmatig per seizoen of thema wisselen. Zo hangt er nu bijvoorbeeld een kledingrek met feestartikelen voor carnaval.

De Speelgoedbank is open voor cliënten met een U-pas of doorverwijzing van o.a. de gemeente Nieuwegein. Zij kunnen een keer in de maand gratis twee stuks speelgoed en een aantal leesboekjes uitzoeken per kind. De Speelgoedbank is op dit moment iedere maandagavond geopend tussen 18.30 uur en 20.00 uur op kerkveld 63a in Jutphaas (naast buurthuis kerkveld).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk