Steuntje in de rug voor Kynologenvereniging Nieuwegein dankzij VriendenLoterij

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Kynologenvereniging Nieuwegein! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De Kynologenvereniging is een school voor hondenopvoeding en -sport, georganiseerd door hondenliefhebbers en vakkundige trainers. De vereniging gaat het geld gebruiken om waterdichte kleding voor de vrijwilligers aan te schaffen.

Marinka de Goeij, voorzitter van Kynologenvereniging Nieuwegein: “We zijn een vereniging met 35 trainers, die door weer en wind (en op vrijwillige basis) les geven aan onze cursisten. De kleding waarin zij werken is helaas niet waterdicht, maar daar kunnen we dankzij deze bijdrage verandering in brengen. Nu kunnen we waterdichte jassen en regenbroeken aanschaffen voor onze top vrijwilligers en dat is geen overbodige luxe!”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk