Steun initiatief voor Sinterklaasfeest voor kinderen die onder de armoedegrens leven

Marcel van Haarlem en Inge de Birk organiseren op zondag 3 december een Sinterklaasfeest in bouwspeeltuin Bouwgein in Nieuwegein voor kinderen die onder de armoedegrens leven. Om hun steentje bij te dragen heeft het stel de bouwspeeltuin in Nieuwegein in zijn geheel gereserveerd om vijftig kinderen die onder de armoedegrens leven een onvergetelijke middag te bezorgen. Bouwgein stelt de locatie kosteloos ter beschikking om vijftig kinderen die onder de armoedegrens leven een onvergetelijke middag te bezorgen.

Het draait deze dag niet alleen om het uitreiken van cadeaus. De kinderen worden een hele middag in het zonnetje gezet. Ze kunnen luisteren naar een persoonlijk verhaal van Sinterklaas, klimmen, klauteren en bouwen in de bouwspeeltuin met de Pieten, pepernoten en koekjes bakken en creatief bezig zijn. Zo kunnen ze de dagelijkse stress waarin zij verkeren even opzij zetten.

Lange termijn
De effecten voor kinderen zijn groot, niet alleen op de korte termijn, omdat zij bijvoorbeeld geen geld hebben voor schoolspullen of omdat ze door de geldzorgen van hun ouders stress ervaren. Ook op de lange termijn zien we dat kinderen die opgroeien in armoede vaker en meer gezondheidsrisico’s hebben.

Donatie
De initiatiefnemers zijn van mening dat Sinterklaas voor iedereen is. Het draait op zondag 3 december om een glimlach van een kind. Voor deze speciale dag zijn ze op zoek naar donaties. Dit kan als individu, maar ook als bedrijf. Donaties kunnen gedaan worden via deze speciale doneerwebsite. Inmiddels is er al € 200,00 opgehaald maar dat mag meer!

Doneren kan ook in de vorm van speelgoed, snoepgoed, limonade, knutselartikelen e.d. Afhankelijk van de donaties zal de middag worden uitgebreid naar een tweede of derde middag om meer kinderen in het zonnetje te zetten. Marcel van Haarlem & Inge de Birk: ‘Het uiteindelijke bedrag dat gedoneerd wordt zullen wij persoonlijk verdubbelen want Sinterklaas is vooer iedereen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk