Sterke stijging maand-op-maand van geregistreerde misdrijven in Nieuwegein

Maandelijks publiceert het CBS data over het aantal misdrijven geregistreerd in de gemeente Nieuwegein. Hiernaast wordt criminaliteit per categorie ingedeeld zodat verder ingezoomd kan worden hoe vaak een bepaald misdrijf wordt gepleegd. De data is beschikbaar tot op buurtniveau en gaat terug tot 2012.

Over de maand mei 2022 zijn er 295 misdrijven geregistreerd in de gemeente Nieuwegein. Een maand eerder in april 2022 waren dit er 245. Dit is derhalve in mei 2022 een stijging van zeventien procent ten opzichte van een maand eerder. In de maand maart 2022 werden nog 252 misdrijven geregistreerd. Dit betekent dat in mei 2022 vijftien procent meer misdrijven zijn geregistreerd dan in maart 2022.

Cijfers in perspectief
In de maand mei waren er landelijk 67.008 misdrijven. 4.811 vonden plaats in de provincie Utrecht. Regio Lekstroom had daarvan 638 misdrijven, 295 daarvan vonden plaats in Nieuwegein. Dat is het hoogste aantal dit jaar.

Stadscentrum
De meeste misdrijven vonden im mei dit jaar plaats in het Stadscentrum. Daar werden 41 misdrijven gepleegd. 12 daarvan gingen over diefstal van brom-, snor-, fietsen. 9 winkeldiefstallen, 4 inbraken in bedrijven, 3 vermogensdelicten, 3 ongevsllen op de weg, 3 mishandelingen, 2 bedreigingen, 1 rijden onder invloed en 1 huisvredebreuk.

De minste misdrijven vonden plaats in de wijk De Hoge Landen, ten zuidwesten van het park Oudegein. Hier vonden twee misdrijven plaats, 1 vermogensdelict en 1 ongeval.

Jutphaas Wijkersloot
Jutphaas Wijkersloot, met 32 misdrijven in de maand mei dit jaar, staat op een tweede plek qua misdrijven. Opvallend is dat in deze wijk meer drugs gerelateerde misdrijven zijn en wapenhandel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk