Stemmen voor een nieuw Europees Parlement en fietsen met het CDA in Nieuwegein

Zaterdag 18 mei heeft het CDA in Nieuwegein een leuke fietstocht op het programma staan voor leden en niet leden. Met de verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht zal de route voornamelijk langs verschillende door de Europese Unie mogelijk gemaakte plekken in Nieuwgein zijn. Om 10.00 uur start de fietstocht vanaf de fietsenstalling de Fietspomp nabij het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. De rit duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wees op tijd!

Op donderdag 23 mei 2019 vindt de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement plaats. De 26 Nederlandse Europarlementariërs vertegenwoordigen de Nederlandse EU-burgers in het Europees Parlement. Mocht het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten, dan worden dit 29 Europarlementariërs.

In de Europese Unie (EU) werken veel Europese landen samen op gebieden als handel, economie, de euro, landbouw, justitie, migratie, milieu, reizen en onderwijs. Het Europees Parlement is de volksvertegenwoordiging op Europees niveau, waar u voor kunt stemmen. Lees hier enkele belangrijke thema’s en bekijk de standpunten van de partijen in Nederland.

Het Europees Parlement is de enige democratisch gekozen instelling van de Europese Unie. Net zoals het Nederlandse parlement de Nederlandse regering controleert, controleert het Europees Parlement de Europese Commissie. Het Europarlement beslist mee over circa twee derde van de wetsvoorstellen van de Europese Commissie. Dat gebeurt steeds in samenspraak met de regeringen van alle EU-landen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren