Stembureauleden gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

Het klinkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart 2021 is in volle gang. Voor de bezetting van de stembureaus is de gemeente Nieuwegein op zoek naar enthousiaste stembureauleden. Vanwege Corona zal het anders gaan dan andere jaren en zijn er meer stembureauleden nodig.

Extra maatregelen
Wij vinden jouw gezondheid erg belangrijk en zullen alle maatregelen treffen om de verkiezingen goed en veilig te organiseren. Voor de gehele procedure volgens wij de richtlijnen van het RIVM.

Wat wordt er verwacht van stembureauleden?
Je bent met andere stembureauleden verantwoordelijk voor een stembureau in Nieuwegein.

Stembureauleden moeten aan een aantal eisen voldoen
* Op de dag van de stemming zijn de leden minimaal 18 jaar.
* Je behoort niet tot de groep met verhoogd risico als het gaat om corona. Zie criteria RIVM.

Je kunt je aanmelden als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter of stembureaulid voor een hele dag (vanaf 07.00 uur tot einde telproces), of alleen voor het tellen na afloop (vanaf 20.45 uur). De vergoeding is afhankelijk van de functie waarvoor je je aanmeldt.

Iedereen die zich aanmeldt, volgt verplicht een online instructie. Alleen als deze met goed gevolg is afgerond, wordt iemand benoemd als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter, stembureaulid of stemmenteller. Het is mogelijk dat je op de reservelijst wordt geplaatst.

Richtlijnen RIVM
Wij vinden jouw gezondheid erg belangrijk en zullen alle maatregelen treffen om de verkiezingen goed en veilig te organiseren. Voor de gehele procedure volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Vergoeding leden
Met jouw medewerking is het mogelijk om de genoemde verkiezingen met succes te laten verlopen. Als je op een stembureau wilt plaatsnemen ontvang je hiervoor een vergoeding. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met team Verkiezingen via telefoonnummer 14 030 of via de e-mail:  verkiezingen@nieuwegein.nl. Aanmelden kan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren