Stellingen over taal en democratie leiden tot levendige discussies in De Voorhof

Een groep van zo’n 40 geïnteresseerde en betrokken Nieuwegeiners is woensdagavond in De Voorhof in gesprek gegaan over taal en democratie. Voor de discussieavond, georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping en de Nieuwegeinse gemeenteraad, was een panel van raadsleden en taalexperts gevormd. Zij gingen in discussie over het belang van taal voor een functionerende democratie, over het taalgebruik van de gemeente en over laaggeletterdheid.

Het slotwoord was voor burgemeester Van Beukering, die wees op het belang van toegankelijke communicatie zonder het gebruik van woorden die niet iedereen begrijpt of Engelse uitdrukkingen. Ook vertelde ze over de jaren dat ze zelf in het buitenland woonde, daar leerde ze dat een vreemde taal spreken een kwestie is van durven, lef hebben om gewoon te gaan praten en mee te doen.

De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Week van Lezen en Schrijven georganiseerd door de bibliotheek, en de Week van de Democratie, georganiseerd door de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk