Startbijeenkomst Jongerenraad Nieuwegein

Negentien jongeren waren maandagmiddag aanwezig bij het feestelijke startmoment van de Jongerenraad Nieuwegein. De jongeren werden toegesproken door burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Helen van den Berg van onder andere onderwijs en jeugd & jongerenzaken. Met een handtekening op een bord bevestigden de jongeren hun deelname aan de jongerenraad.

Wethouder Helen van den Berg vertelde dat de jongerenraad meer is dan een leuke en leerzame periode: “Het is vooral participeren en meedenken met de wethouder.” Burgemeester Frans Backhuijs vergeleek de jongerenraad met de gemeenteraad: “Net als de raadsleden is het werk vooral in de stad in gesprek gaan. Wij zien de jongerenraad vooral als een serieuze gesprekspartner.”

De jongeren kregen een cadeau in de vorm van een zonnebril en oortjes (voor een MP3-speler of telefoon). Het cadeau staat voor symbool voor de oren en ogen van de wethouder. Zij kregen ook een persoonlijke brief van de burgemeester en een naambordje, dat tijdens vergaderingen gebruikt wordt.

De Jongerenraad Nieuwegein is een klankbordgroep voor wethouder Helen van den Berg. De Jongerenraad kan zich als panel uitspreken over voorstellen van de gemeente en kan zelf onderwerpen agenderen. Waar mogelijk worden voorstellen tot uitvoering gebracht. De jongeren komen ongeveer eens per zes weken bij elkaar voor de periode van een jaar. Daarna wordt het project geëvalueerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk