Start politieke seizoen: meepraten over het parkeerbeleid op 3 september

Op donderdag 3 september aanstaande start de gemeenteraad om 20.00 uur het nieuwe politieke seizoen met een ‘Avond van de Raad.’ De vergadering wordt gehouden in het Stadshuis met inachtneming van de 1,5 meter. Door de beperkingen die er nog steeds gelden vanwege de Coronacrisis kan er helaas geen publiek bij aanwezig zijn. Wel is de vergadering live te volgen. De volgende onderwerpen staan onder andere op het programma:

Duurzaam Financieel evenwicht
Het college geeft aan de gemeenteraad mee dat maatregelen nodig zijn om ook langdurig te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van de stad. Hierover wil het college graag met de gemeenteraad in gesprek. Op de eerste informatieve ‘Avond van de Raad’ gaat het college dit vraagstuk toelichten en kunnen er vragen gesteld worden. De gemeenteraad ontvangt eind augustus een toelichtende notitie hierover. Bij de Begrotingsraad zal besluitvorming plaatsvinden over de nota financieel duurzaam evenwicht.

Koersdocument Parkeren
De gemeenteraad stelt met het koersdocument parkeren het parkeerbeleid vast voor de komende vijf jaren. Dit parkeerbeleid let op de inpasbaarheid met de Omgevingswet die eraan zit te komen. Het beleid gaat uit van een belangenafweging van iedereen en stoelt op vier leidende principes; beschermen van inwoners, benutten van de beschikbare ruimte, beprijzen en bouwen.

Meespreken
Hoe denk jij over het parkeerbeleid? Praat mee tijdens de vergadering. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van te voren via griffie@nieuwegein.nl.

Tot slot
Alle vergaderstukken zijn hier te vinden en live meekijken kan donderdag via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren