Start nieuwbouw brede school

De gemeente Nieuwegein start met de nieuwbouw van de brede school in het Lotusplantsoen in Lekboulevard Hoog Zandveld. Donderdagochtend 5 juli ondertekenden wethouder van onderwijs, Helen van den Berg en de heer A. Blijleven van Vink + Veenman het aannemingsovereenkomst Brede School. De Brede School Lekboulevard Hoog Zandveld biedt ruimte aan de basisscholen ‘De Tweeklank’, ‘Ziezo’ en de ‘Willem Alexanderschool’ (in totaal circa 350 leerlingen). Daarnaast worden eveneens gehuisvest de ‘Vrije Vogels’ kinderdagverblijf en ‘KMN Kind & Co’ met peuterspeelzaalwerk en Buiten Schoolse Opvang.

De gemeenteraad ging eind juni akkoord met het beschikbaar stellen van het geld. Maandag 10 september wordt de eerste paal geslagen, daarna vindt gedurende twee weken de heiwerkzaamheden plaats. De verwachte oplevering is eind 2013 plaats. De direct omwonenden krijgen binnenkort een brief met informatie over het heien van de funderingspalen. Begin september vindt er een bewonersavond plaats en dan wordt alle informatie gegeven over de bouwwerkzaamheden.

Een brede school is een samenwerkingsverband tussen scholen en andere organisaties en instellingen op het gebied van opvang, zorg, welzijn, sport en cultuur. Doordat de verschillende partijen met elkaar samenwerken kan beter worden gewerkt aan toegankelijke activiteiten voor kinderen en ouders. In de vrije uren kan de ruimte uiteraard ook door anderen worden gebruikt voor bijvoorbeeld koken, ontmoeten, lezen, praten, film, culturele groepsactiviteiten (film, dans, toneel, muziek, lezingen enz.).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren