Al 12.500 vierkante meter groendaken

Groendaken maken Nieuwegein groener en zijn aantrekkelijk voor insecten. Ze vormen ook een buffer bij regenafvoer en zorgen dat er minder hitte in de stad blijft hangen in de zomer. De gebouweigenaar profiteert van de betere isolatie en een langere levensduur van het dak. De gemeente Nieuwegein stimuleert de aanleg van groendaken met een subsidie voor huiseigenaren en bedrijven. Daarnaast geven we voorlichting en leggen groendaken aan op gemeentepanden. Inmiddels ligt in Nieuwegein circa 12.500 m2 aan groendaken.

Wees snel, want uiterlijk tot 1 maart 2014 kunt u een aanvraag voor subsidie voor een groendak indienen. Huiseigenaren kunnen aanspraak maken op een subsidie van € 25 per m2, bedrijven € 15 per m2. Gezamenlijke aanvragen van buren worden beloond met 10% bonussubsidie. Doe-het-zelf aanleg komt niet voor subsidie in aanmerking en er geldt op=op.

Wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve organiseert op maandag 16 december van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur) een informatieavond over groendaken en zonnepanelen in Basisschool De Toonladder (Lohengrinhof 11-13). Deze is speciaal voor bewoners van die wijken, maar iedereen is welkom.

Onlangs werd het dak van het gebouw op begraafplaats Noorderveld voorzien van een groendak (zie foto). Eerder werden groendaken gerealiseerd bij sportzaal De Waterlelie, fietsenstalling De Snelbinder, het Stadshuis en theater De Kom. In 2015 volgt de nieuwe Gemeentewerf.

Naast winkelcentrum Hoogzandveld wordt het kantoorgebouw ‘De Ratelaar’ gerenoveerd en binnenkort opgeleverd. Het gebouw is veranderd in een fris, energiezuinig en milieubewust gebouw. In het plan is 400 m² groendak inbegrepen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren