Start bouw nieuw pand Bouwgein

In december zal de bouw van het nieuwe pand van bouwspeeltuin Bouwgein starten. Afhankelijk van de weersomstandigheden en andere factoren, hoopt Bouwgein in het tweede kwartaal van 2013 gebruik te kunnen gaan maken van het nieuwe onderkomen. Vanaf 5 december zal de bouwspeeltuin tijdelijk gesloten zijn in verband met de werkzaamheden. Het is nog niet bekend wanneer Bouwgein weer open is. De verwachting is dat de sluiting ongeveer twee maanden zal duren.

In januari 2010 is het pand van Bouwgein door brand in de as gelegd. Twee jaar heeft Bouwgein nodig gehad voor de fondsenwerving. Architect Jan-Willem Kuipers maakte in zijn vrije tijd de tekening van het nieuwe pand en in het voorjaar werd de bouwvergunning verstrekt. Onlangs heeft aannemingsbedrijf AtB uit Leerbroek de opdracht voor de bouw van het nieuwe pand gekregen.

Het budget voor het nieuwe pand is beperkt. Daarom zullen een aantal werkzaamheden niet door de aannemer gedaan worden. Voor bijvoorbeeld het schilderen binnen, rekent Bouwgein op de hulp van vrijwilligers. Ook afdelingen van bedrijven en organisaties kunnen zich melden voor een zogenaamde MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) activiteit. BMN sponsort Bouwgein door de bouwmaterialen tegen zeer gunstige voorwaarden te leveren. De buitenschoolse opvang verzorgd door KMN Kind & Co keert terug. Daarvoor sloot Bouwgein eerder dit jaar een overeenkomst met KMN Kind & Co.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren