Start baggeren watergangen

Nieuwegein start met het baggeren van diverse watergangen. In de periode van november tot en met half december werken we in de watergangen rondom sportvelden Galecop, Blokhoeve, Batau Zuid, Huis de Geer, Plettenburg en Zuilenstein

Waarom baggeren?
De watergangen zorgen voor een goede aan- en afvoer van water. Een dikke laag bagger op de bodem belemmert dit. Een ondiepe watergang voert minder water af. Bij hevige regenval leidt dit tot overstromingen. Bagger ontstaat uit onder andere gevallen bladeren, plantenresten en zwerfvuil. Hierdoor worden watergangen steeds ondieper. Bovendien heeft de dunne laag water nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Dieren en planten kunnen er niet goed meer in leven en bij warm weer kan het water stinken.

Werkzaamheden
De bagger wordt uit de watergang gehaald en op de kant verwerkt of afgevoerd naar een erkende verwerkingslocatie. Bij de uitvoering van de werkzaamheden maakt de aannemer gebruik van mobiele graafmachines, een pomp om de bagger direct op de kant te verwerken of op te laden en ergens anders te verwerken.

Planning
De aannemer start rondom sportpark Galecop. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich naar Huis de Geer, Blokhoeve, Zuilenstein, Plettenburg en als laatste Batau Zuid. De werkzaamheden duren tot medio december van dit jaar.

4 thoughts on “Start baggeren watergangen

 1. Karin

  Waar kunnen we vinden of navragen waar ze precies gaan baggeren

 2. John

  Wat ik mis , is batau noord.
  De wateren bij de weides, of tellen die niet mee?

  1. Marloes

   Precies mijn idee!!

 3. Jasper

  Of de watergang aan het jaagpad in Vreeswijk die mag ook wel weer eens nodig gedaan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk