Start aanpassen kruising Noordstedeweg/Herenstraat

De gemeente Nieuwegein is vandaag begonnen met het aanpassen van de kruising Herenstraat/Noordstedeweg bij ter hoogte van de Doorslagbrug. Doel is de gevaarlijke situatie voor fietsers te verbeteren. De werkzaamheden duren tot 8 mei.

Gedurende de komende weken wordt het fietspad langs de Noordstedeweg verlegd en worden de rijbanen op de Noordstedeweg uit elkaar gehaald. Hierdoor ontstaat er voor fietsers een grotere oversteekruimte. Het fietspad tussen de Herenstraat en de Noordstedeweg zal ook worden verlegd.

De weg werd twee jaar geleden al gereconstrueerd, maar de verkeersveiligheid werd er niet beter op. Vooral in de ochtend wanneer scholieren de kruising passeren is het spannend. De gemeente Nieuwegein zegt geen verkeerslichten te willen plaatsen, in verband met het busverkeer op de Noordstedeweg.

Gedurende de werkzaamheden is er voor het autoverkeer sprake van eenrichtingsverkeer. Verkeer vanaf de Binnenwal kan de Noordstedeweg op, verkeer vanaf de Noordstedeweg wordt omgeleid. Voor voetgangers en fietsers is er geen hinder, wel een kleine omleiding. Tussen 6 mei en 8 mei is er een gehele afsluiting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk