Start 2e fase uitbreiding van het stadscentrum

Woensdagmiddag 15 februari j.l. werd het startsein gegeven voor de bouwwerkzaam- heden voor fase 2 van de herontwikkeling van de Nieuwegeinse binnenstad. De partners; Corio, Multi Vastgoed en Mitros verplaatsten samen met wethouder Bert Lubbinge op originele wijze de eerste scheppen zand.

De komende jaren verdubbelt het stads- centrum van Nieuwegein haar winkelopper- vlak tot een totaal van 56.000 m2 In september 2011 is de 1e fase van de uitbreiding van het stadscentrum geopend (17.000 m2 winkels, een parkeergarage, 163 koop- en huurappartementen). Ook het nieuwe Stadshuis is in het centrum gerealiseerd, alsmede een nieuw, modern theater en 1.100 nieuwe parkeerplaatsen.

De 2e fase omvat 15.000 m2 winkels en 38 appartementen. Er wordt een winkelpassage gerealiseerd die loopt van het Stadshuis naar de markt. De markt krijgt een rigoureuze metamorfose. Alle gevels worden naar voren gebracht en het plein komt op dezelfde hoogte als de winkels van het huidige Cityplaza. Wanneer in 2013 ook de 2e fase is voltooid, is één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Nederland een feit.

Gemeente, Corio, Multi, Mitro en CBRE Global Investors investeren gezamenlijk € 315 miljoen, waarvan Stadskwartier CV € 170 miljoen. Ter aanvulling op de dagelijkse voorzieningen zal supermarkt Dirk van den Broek zich vestigen op het parkeerniveau. De formules Dirx, Dirck III en Expert vestigen zich aan de Markt. De vernieuwde Markt biedt straks ook ruimte aan horeca. Hiermee ontstaat een nieuw intiem plein; ‘the place to meet’ in Nieuwegein. Wanneer de tweede fase is gerealiseerd is Corio eigenaar van alle winkels in het stadscentrum van Nieuwegein.

Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte op zijn eigen wijze een impressie. (Kilk op het cameraatje voor de video) en voor de foto’s was onze fotograaf Arend Bloemink aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk