‘Stap over de drempel van de Voedselbank’

In alle media is te lezen dat het slecht gaat met de werkgelegenheid en veel mensen hun baan verliezen. Er is vaak voor de begintijd een uitkering beschikbaar maar vooral de kleine zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract zitten in de hoek waar de klappen vallen. Gezinnen met kinderen maar ook alleenstaanden die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen zijn het eerste slachtoffer van deze crisis. Soms kan er niet elke dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel komen; is het niet mogelijk om kinderen iets mee te geven naar school of een verjaardag te vieren. En dan is het jammer dat er door een verkeerd gevoel van schaamte geen beroep wordt gedaan op de hulp van de Voedselbank.

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein ondersteunt alle mensen die, om welke reden dan ook, met minder dan een fatsoenlijk leefgeld per maand moeten rondkomen. De privacy van cliënten staat hoog in het vaandel en iedereen wordt persoonlijk te woord gestaan. Natuurlijk is het nodig dat de financiële situatie wordt bekeken maar dit gebeurt onder strikte voorwaarden. Mensen die het moeilijk hebben kunnen zich ook zelf melden bij de Voedselbank en hoeven niet per se via een instantie te worden doorgestuurd.

Elke vrijdagochtend wordt een gevarieerd en voedzaam pakket aangeboden, waarbij ook rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld vegetarisch of andere wensen van de cliënt. Dankzij sponsoring en giften van supermarkten, bedrijven, kerken, particulieren en volkstuinen is de Voedselbank in staat om elke week een goed pakket aan te bieden.

Door de samenwerking met de stichting Jarige Job krijgen de kinderen uit de gezinnen voor hun verjaardag een mooi pakket waardoor zij ook op school kunnen trakteren en een feestelijke dag hebben.

Het is jammer dat er onnodig voedsel tekort is bij mensen die het nu moeilijk hebben omdat er een valse schaamte meespeelt om zich aan te melden, dus stap over de drempel van de Voedselbank en neem contact op via telefoonnummer 06-52852814.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!