Stadspenning voor Jan Spronk

Zaterdag 20 november heeft wethouder C. van Rooijen de stadspenning van de gemeente Nieuwegein uitgereikt aan de heer J. Spronk. De uitreiking was onderdeel van de jubileumbijeenkomst van de toneelvereniging De Dorpsspelers, die hun 50-jarig jubileum vierden.

De heer Spronk, geboren op 16 februari 1929 in Jutphaas, is vanaf het begin van de toneelvereniging De Dorpsspelers een actief lid. Voor meer dan 300 toneelvoorstellingen ontwierp hij het decor. Ook bij de bouw van de decors was hij aanwezig om mee te werken en aanwijzingen te geven.

De stadspenning is bedoeld voor mensen die in Nieuwegein wonen en een actieve bijdrage leveren aan de levendigheid in de stad. Hoewel de heer Spronk niet woonachtig is in Nieuwegein en daarmee niet geheel voldoet aan alle criteria, heeft het college van Burgemeester en Wethouders toch besloten om hem de onderscheiding toe te kennen. Zijn inzet voor het Nieuwegeinse verenigingsleven is immers al vijftig jaar groot, dus een persoon waar de ster bleef stil staan, gelijk aan de titel van het eerste stuk uit 1954.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk