Stadsontwikkeling/projecten

Op 13 juni 2001 heeft het college ingestemd met de ontwikkelingsvisie Galecopperzoom. Op 26 juni is de ont-wikkelingsvisie behandeld in de raadscommissie Ruimtelijke ordening, Economische zaken en Volkshuisvesting (REV). Behoudens enkele kanttekeningen heeft de raadscommissie ingestemd met de ontwikkelingsvisie. Nadat de ontwikkelingsvisie door de gemeente raad op 19 juli 2001 is vastgesteld, is begonnen met het opstellen van het stedenbouwkundig plan en het ontwerp-bestemmingsplan.

Voor de realisering van het sport- en buurtpark en de accommodaties van de KVN (Kynologen Vereniging Nieuwegein) en de PVN (Petanque Vereniging Nieuwegein) wordt een aanvraagprocedure gevolgd voor een vrijstelling op het geldende bestemmingsplan ‘Galecop en Nieuwraven’ (art. 19 lid 1 WRO).

Het college wil nu 1,2 miljoen euro ter beschiking stellen voor de voorbereiding en realisering van het sport- en buurtpark en de accommodaties van de KVN en de PVN. De raadscommissie Ruimtelijke ordening, Economische zaken en Volkshuisvesting (REV) bespreekt dit voorstel op 5 februari. De raadscommissie Financiën, Regionale zaken en Automatisering (FRA) bespreekt het voorstel op 21 februari. De gemeenteraad besluit er definitief over op 28 februari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk