Stadsontwikkeling/Bouw- en Woningtoezicht(2001/10516)

Per 1 januari 2001 zijn de gemeenten Utrecht en Vleuten-De Meern samengevoegd tot de nieuwe gemeente Utrecht. De gemeente Vleuten-De Meern was, evenals de gemeente Nieuwegein, aangesloten op de gemeenschappelijke regeling met de Provinciale Utrechtse Welstands Commissie (PUWC) voor een onafhankelijke beoordeling van bouwplannen op welstandstechnische aspecten.

De stad Utrecht laat de wel-standsadvisering verrichten door de Commissie voor Welstand en Monumenten c.q. de Welstandskamer Leidsche Rijn en wenst dat voor haar hele grondgebied als zodanig te laten geschieden. Daartoe heeft zij op 12 juli 2001 besloten met terugwerkende kracht per 1 april 2001 uit te treden uit de gemeenschappelijke regeling PUWC aangaande de voormalige gemeente Vleuten-De Meern. De statuten van de gemeenschappelijke regeling geven regels over de uittreding.

Het Algemeen Bestuur van de PUWC regelt onder goedkeuring van Gedeputeerde Staten van de provincie de gevolgen van de uittreding, de financiële gevolgen daaronder begrepen. Het Algemeen bestuur heeft daarop een uittredingsbijdrage vastgesteld. In het kader van de gemeenschappelijke regeling heeft het Algemeen Bestuur aan de raden van de aangesloten gemeenten verzocht haar visie ten aanzien van de uitgangspunten en het uittredingsbedrag kenbaar te maken. Het college stelt de raad voor in te stemmen met het voorstel van het Algemeen Bestuur. De raadscommissie voor Ruimtelijke ordening, Economische zaken en Volkshuisvesting bespreekt het voorstel op 27 november. De gemeenteraad besluit er 18 december definitief over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk