Stadsontwikkeling (2001/13715)

Het college heeft ingestemd met een Prestatieovereenkomst Wonen 2002. In deze Prestatieovereenkomst staan de afspraken vermeld tussen de gemeente Nieuwegein en de lokaal werkzame woningcorporaties Mitros Wonen, Portaal Utrecht en Woonstichting Jutphaas. De afspraken gaan onder andere over de minimale omvang van de kernvoorraad, het aantal woningen met een huur tot € 458,32.

Daarnaast worden er voor de periode tot 2006 locaties benoemd die in aanmerking komen voor herstructurering. Het gaat daarbij om de gebieden Lekboulevard/Hoog-Zandveld, Wijkersloot en Oud-Jutphaas. Tot slot is in de overeenkomst een lijst van onderwerpen opgenomen die in 2002 in nadere afspraken worden uitgewerkt. Gestreefd wordt naar de vaststelling van een breder en meer onderwerpen omvattende prestatieovereenkomst tegen het eind van 2002.

Als ook de genoemde corporaties akkoord gaan met de Prestatieovereenkomst, zal het college de gemeenteraad voorstellen om deze overeenkomst aan te gaan met de corporaties Mitros Wonen, Portaal Utrecht en Woonstichting Jutphaas.

De raadscommissie Ruimtelijke ordening, Economische zaken en Volkshuisvesting (REV) bespreekt het voorstel op 5 februari, waarna de gemeenteraad er 28 februari definitief over besluit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk