Stadshuis gaat verbouwd worden deze zomer

Een Stadshuis waar iedereen zich welkom voelt. Waar mensen elkaar ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. Een plek voor alle Nieuwegeiners én andere bezoekers. Daar werken verschillende partners de komende jaren samen aan. In juli start de gemeente Nieuwegein met de verbouwing van de onderste 3 verdiepingen. De verbouwing duurt ongeveer een jaar.

Een huis voor de stad
‘We willen van het Stadshuis echt een ‘huis voor de stad’ maken. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Waar u snel en makkelijk uw paspoort ophaalt, de weg vindt naar uw afspraak of een boek leent. Maar waar ook van alles te beleven en te leren is. U vindt er straks antwoord op allerlei vragen uit het dagelijks leven: over meedoen, werk en inkomen, wonen en gezondheid. En u krijgt persoonlijke hulp als u dat nodig hebt. Het Stadshuis wordt een gezellige en comfortabele plek’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Partners
Bibliotheek De tweede verdieping, Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), het VrijwilligersHuis, KunstGein, Movactor, de GGDrU en Gemeente Nieuwegein bundelen in dit ‘huis voor de stad’ hun kennis en krachten. ‘We laten ons aanbod beter op elkaar aansluiten en ontwikkelen samen nieuwe activiteiten. Warme, natuurlijke materialen, groen en allerlei soorten zitjes zorgen voor een huiselijke sfeer. Opvallend is de grote houten boekenkast die de 3 verdiepingen met elkaar verbindt. De verdiepingen zelf worden ingericht rondom thema’s, met meer plek voor activiteiten en ontmoeting.’

Wat merkt u van de verbouwing?
De gemeente Nieuwegein probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Sommige organisaties en diensten verhuizen tijdelijk naar een ander adres. Maar verbouwen kan niet zonder overlast. Die beperken we zoveel mogelijk. Wat u wel kunt merken: buiten komt een kleine afzetting voor bouw- en sloopafval aan de kant van het Stadsplein. En in het najaar een tijdelijke opslag voor bouwmateriaal op de Raadstede. Ook is er af en toe bouwverkeer. Buurtbewoners en ondernemers in de buurt krijgen hierover persoonlijk bericht.

Binnen wordt eind augustus het bouwterrein op de 1e en 2e verdieping afgezet en in het najaar een gedeelte van de begane grond. De doorgang van het Stadsplein naar de Raadstede blijft gewoon open, op een korte periode in het najaar na. Ook de trap is dan even afgesloten, maar de lift blijft wel steeds bereikbaar. We verwachten geluidsoverlast door boren en andere werkzaamheden. We houden u hiervan op de hoogte.

Burgerzaken en WIL
Het loket Burgerzaken en WIL gaan tijdelijk verhuizen. Vanaf 11 juli 2023 is het bezoekadres Zoomstede 19. Kom dan naar dit adres als u een afspraak heeft of een document wilt afhalen. U kunt er ook terecht voor een pasfoto. Kijk dus goed in uw afspraakbevestiging waar u moet zijn.

Bibliotheek
Tijdens de verbouwing blijft de bibliotheek zoveel mogelijk open voor het lenen en terugbrengen van boeken en tijdschriften. Kijk op de website van de bibliotheek voor mogelijke uitzonderingen hierop. Van 7 t/m 12 augustus is de bibliotheek gesloten. U kunt in die week wel boeken inleveren.

Vanaf 1 juli verhuizen de activiteiten van de bibliotheek naar onder meer de Buurtpleinen. De Taalbrigade gaat naar DE KOM. U vindt de precieze locaties op de website van de bibliotheek.

Trouwzaal
De trouwzaal is niet meer in gebruik vanaf 8 augustus 2023. Daarna wordt de raadzaal voorlopig gebruikt als vervangende trouwzaal.

Woonloket
Het woonloket is tijdelijk gesloten. Vanaf maandag 17 juli is het wekelijkse inloopspreekuur op Zoomstede 19. U kunt dan weer zonder afspraak terecht op maandagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur.

KunstGein

KunstGein
KunstGein is tijdelijk verhuisd naar theater DE KOM. De expositieruimte van Stichting KunstGein is zaterdag 22 april jl. verhuisd uit het Stadshuis naar theater DE KOM. Vanwege de grote verbouwing van het Atrium (de begane grond van het Stadhuis) moesten de deuren van het Podium, na bijna tien jaar, gesloten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk