Wethouder opent nieuwe expositieruimte KunstGein

De expositieruimte van Stichting KunstGein is zaterdag 22 april jl. verhuisd uit het Stadshuis naar theater DE KOM. Vanwege de grote verbouwing van het Atrium (de begane grond van het Stadhuis) moesten de deuren van het Podium, na bijna tien jaar, gesloten worden.

Onder muzikale begeleiding van band Lucky Koms werd een feestelijke oversteek gemaakt over de markt naar de nieuwe locatie aan het Stadsplein 6. Enthousiaste jongeren, die genoten van het muziekspelen, maakten de verhuizing tot een enorm spektakel met veel bombarie.

Ook in DE KOM speelde de band het dak ervan af, het was hun eerste echte optreden. Dik geslaagd. Wethouder John van Engelen opende in het theater de eerste expositie KOM kunst kijken. Na het doorknippen van het lint konden de aanwezigen onder genot van een hapje en een drankje genieten van de kunst aan de muur.

Eerste expositie op nieuwe lokatie
Tot en met zaterdag 3 juni kunnen kunstliefhebbers in DE KOM de expositie ‘KOM kunst kijken’ bezichtigen. In de expositie is werk te zien van twee kunstenaars. Wietske Otter en Gerard van Markus.

Wietske Otter geeft in haar werk abstract weer wat ze voelt of wat haar bezighoudt. Dat gebeurt door kleur, maar ook door het gebruik van verschillende materialen. Gerard van Markus daarentegen is fijnschilder en werkt dus zeer gedetailleerd. Hij schildert voornamelijk met olieverf op paneel. Kortom, zeer verschillende werkwijzen, een bezoekje meer dan waard. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur en is te zien op de begane grond van het theater DE KOM aan het Stadsplein 6.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk