St. Antonius Ziekenhuis organiseert Dag van Gedenken

Dinsdag 7 november aanstaande is de Dag van Gedenken. Deze dag wordt stilgestaan bij stilgeboren kindjes en patiënten en collega’s in het ziekenhuis die het afgelopen jaar zijn overleden. Op de Dag van Gedenken geven de medewerkers van het ziekenhuis nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare te gedenken, een kaarsje te branden en om iets van troost te vinden.

Dag van Gedenken Nieuwegein

Wanneer iemand in het ziekenhuis komt te overlijden, eindigt vaak plotseling een intensieve periode. Herinneringen en gevoelens aan een dierbare blijven daarmee op een bepaalde manier ook aan het ziekenhuis verbonden. Op de Dag van Gedenken nemen de medewerkers de tijd om daar bij stil te staan.

Speciale bijeenkomst voor medewerkers
Op dinsdag 7 november is er voor medewerkers een speciale bijeenkomst waarin we stilstaan bij stilgeboren kindjes en patiënten en collega’s die het afgelopen jaar zijn overleden. We steken kaarsen aan en houden een moment van stilte. Daarnaast worden er gedichten voorgelezen en spelen collega’s muziek.

Kaarsje aansteken
Als u langs wilt komen in het ziekenhuis om een kaarsje aan te steken voor een overleden dierbare, bent u van harte welkom. In het stiltecentra in Utrecht en Nieuwegein zijn tussen 11.00 uur tot 14.00 uur medewerkers van de dienst Geestelijke Verzorging aanwezig voor een persoonlijk gesprek, als daar behoefte aan is.

Herinneringspagina
Op een speciale herinneringspagina kan iedereen een boodschap achterlaten als herinnering aan zijn of haar dierbare. Dat kan in de vorm van het aansteken van een (digitaal) kaarsje, een tekst (gedicht of gewoon de woorden die te binnen schieten), foto, video of muziek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk