St. Antonius Ziekenhuis moet terugbetalen

Achmea ontkent een deal te hebben gesloten over een korting van het bedrag dat het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein moet terugbetalen. Dinsdag 11 februari 2014 werd bekend dat het ziekenhuis jarenlang te veel declareerde bij de zorgverzekeraars. Naast de boete van de Nederlandse Zorgautoriteit van 2,5 miljoen euro, moet het ziekenhuis het te veel ontvangen geld – bijna 25 miljoen euro – terugbetalen.

Volgens Ziekenhuistopman Douwe Biesma hoeft het ziekenhuis 10 tot 11 miljoen euro van het geld niet terug te betalen. Daarover zou het met de de andere verzekeraars dichtbij een deal zijn. Achmea ontkent dit. Er wordt wel onderhandeld over maximaal 2 miljoen, een bedrag dat samenhangt met diabetes ketenzorg. Van het grootste discussiepunt, de vergoeding voor de Spoedeisende Hulp, zal Achmea het bedrag zeker terugvorderen.

Als het St. Antonius Ziekenhuis het volledige bedrag moet terugbetalen, zijn de gevolgen voor de financiële positie ernstiger dan Biesma eerder suggereerde. De solvabiliteit van het ziekenhuis daalt dan van 17 naar 13,5 procent. Als vuistregel geldt dat een ziekenhuis een solvabiliteit van ten minste 20 procent moet hebben om als financiële solide te gelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren