St. Antonius Apotheek Nieuwegein viert lustrum

Vandaag, woensdag 28 september 2011, heeft de St. Antonius Apotheek haar vijfjarig bestaan gevierd. Het lustrum-symposium waar o.a. apothekers, medisch specialisten en huisartsen aan deelnamen, werd voorgezeten door theatermaker Jelle Kuiper en bood de genodigden een gevarieerd programma rondom integrale farmacie aan.

Op 19 juni 2006, opende de St. Antonius Apotheek haar deuren in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Binnen 5 jaar is deze poliklinische apotheek uitgegroeid tot een toonaangevende apotheek op het gebied van specialistisch farmaceutische zorg, medicatie-veiligheid en integrale farmacie. Integrale farmaceutische zorg houdt in dat alle behandelaren in de keten van zorg rondom de patiënt samenwerken om tot een zo optimaal mogelijk behandelplan te komen. Daarnaast is overdracht van eerste naar tweede lijn
en vice versa van groot belang.

De St. Antonius Apotheek is gespecialiseerd in de medicatiebegeleiding van patiënten bij opname in en ontslag uit het ziekenhuis en in het begeleiden van oncologie- en dialyse patiënten. Hiervoor heeft de apotheek in de afgelopen 5 jaar tweemaal een farmaceutische patiëntenzorg prijs van de beroepsvereniging gewonnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk