Sprookjes in de hal van de bibliotheek

De kunstuitleen biedt deze maand de expositieruimte aan de kunstenares Thei Evertz.In de hal van de bibliotheek aan de Zadelstede hangen sprookjestekeningen, gebaseerd op de vertelling Kapitein Lixur. De samenvatting van dit sprookje vindt u bij de tekeningen. Thei Evertz is afgestudeerd aan de AVK st. Joost kunstacademie in‘s-Hertogenbosch in de richting illustratie. Binnen het vak illustratie spreken veel thema’s haar aan, zoals het illustreren van leesboeken, prentenboeken, kookboeken, artikelen in tijdschriften, affiches, wenskaarten, folders, kalenders etc.

Haar tekeningen kenmerken zich vaak door een fantasierijke setting en sierlijke lijnen. Thei: ‘Het is altijd een uitdaging om iets nieuws te doen en mijzelf te verrassen met de mogelijkheden. Ik bouw mijn tekeningen op vanuit kriebelige, onontcijferbare lijntjes en doedels, die steeds meer vorm krijgen door combinaties van gedachtegangen, het toevoegen of weglaten van details en vooral door te blijven beseffen dat alles kan.’

De tekeningenreeks van ‘Kapitein Lixur’ omvat vier tekeningen, die een vrije interpretatie vormen van het sprookje. Geen van de uitgebeelde gebeurtenissen zul je exact zo aantreffen in het boek, wat voor een toevoeging aan het verhaal zorgt. Deze tentoonstelling loopt tot eind augustus. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk