Katern

Springers Aquarijn derde op vijfkamp schoonspringen

Afgelopen zondag werd in Amsterdam het eerste vijfkamp schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met 10 springers, waaronder maar liefst vijf nieuwe springers.

In de eerste serie (9 jaar en jonger) deed Lizzy Hamerling voor het eerst mee. Lizzy is nog maar 8 jaar, maar liet een prima serie van 4 sprongen zien. Zij behaalde uiteindelijk een mooie tweede plaats.

In de tweede serie (10 en 11 jaar) die druk was bezet met meer dan 10 kinderen, werden vijf sprongen gemaakt. De springers van Aquarijn: Minte Bos, Elisa Kool en Sureka Bierman Kerklaan werden respectievelijk zevende, achtste en negende.

In de vierde serie (14+) worden 7 sprongen gemaakt. Lars van Hilten springt nog maar 4 maanden. Hij heeft de overgang gemaakt van acrogym naar schoonspringen en dat leverde gelijk een eerste plaats op. Aiden Wallegie werd tweede. Staley Grijpink werd zesde.

In de vijfde en laatste serie werden 8 sprongen gemaakt. Joy Daalhuizen en Yuna Hulkenberg, beiden nog maar 12 jaar, deden het prima. Joy werd zesde en Yuna werd zevende. Mika Grosze Nipper werd in deze serie vijfde.

Per club telt de beste springer mee voor het klassement. Zwemvereniging Aquarijn deed het met een nieuwe groep kinderen prima en eindigde op de derde plaats met 25 punten. Eerste werd uiteindelijk de Dolfijn uit Amsterdam met 40 punten en PSV Eindhoven staat tweede met 27 punten.

Het team dat meedeed in amsterdam

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk