Sportverenigingen bezoeken scholen

In de maand november bezoeken sportverenigingen de basisscholen in Nieuwegein. De sportverenigingen laten de kinderen tijdens de gymles kennismaken met hun tak van sport. De kracht van dit project is dat álle kinderen in aanraking komen met diverse sporten. Juist de kinderen die van huis uit niet gestimuleerd worden te gaan sporten krijgen nu de kans.

De Commissie Jeugd en Sport, actief sinds 1990, is verheugd over het feit dat er dit jaar weer overweldigend positief is gereageerd door de scholen, er doen dit jaar 29 scholen mee (van de 31).

Dit jaar gaan de leerlingen kennis maken met zelfverdediging, handbal, korfbal, rugby, teakwondo, streetdance, tafeltennis, hockey en judo. Ze leren op een enthousiaste en deskundige wijze de basisvaardigheden van de sport. Na afloop ontvangen zij een uitnodiging van de vereniging om daar nog een keer te komen meetrainen.

De verenigingen die dit mogelijk maken zijn o.a. Mixed Hockeyclub Nieuwegein, Tafeltennisvereniging T.T.V.N., Rugbyclub Nieuwegein, Handbalvereniging Venus Nieuwegein, Korfbalvereniging Juko, In Nae Do Kwan, Comby sport, Showballet Gerda Kagie, Teakwondo/hapkido School Si-Jak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren