Sociale verhoudingen tijdens de Irak-crisis

De oorlog in Irak kan invloed hebben op de sociale verhoudingen in Nieuwegein. Naast algemene angst en onzekerheid die een oorlog met zich meebrengt, kan de crisis leiden tot tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen en bedreiging van de kwetsbare sociale samenhang. Dit kan bestaande tegenstellingen verscherpen of aan bepaalde groepen een alibi verschaffen om onrust te veroorzaken. Op dit moment is er overigens geen sprake van merkbare spanningen.

Op verzoek van Cor de Vos is er een ambtelijke coördinatiegroep ingesteld, die mogelijke spanningen in de Nieuwegeinse gemeenschap wil signaleren en – indien noodzakelijk en mogelijk – wil beïnvloeden. Deze groep onderhoudt daartoe nauw contact met veel organisaties in Nieuwegein, waaronder scholen en de SWN. Cor de Vos heeft binnenkort een gesprek met vertegenwoordigers van het Cultureel Centrum Irakezen Nieuwegein – er wonen 173 Irakezen in Nieuwegein – en de Koerden Gemeenschap. Leden van de coördinatiegroep zijn Marijke Bosma, Marijke van Dun, Rob Rooijackers en Warner Boer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren