Jeugdhulp voor bijna 10% van kinderen tot 17 jaar in Nieuwegein

Bijna 10 procent van de kinderen tot 17 jaar in de gemeente Nieuwegein kreeg vorig jaar jeugdhulp. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Om precies te zijn 9,7 procent. In heel Nederland kregen vorig jaar 367-duizend kinderen tot 17 jaar jeugdhulp. Dat is bijna 11 procent van alle kinderen in die leeftijdscategorie, stellen de onderzoekers. Jeugdhulp wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de gemeente en bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen.

Van alle jongeren in Nederland groeit 15 procent op in een eenoudergezin. Jongeren die jeugdhulp krijgen komen relatief vaker uit een eenoudergezin (27 procent). Ook wonen jeugdhulpjongeren vaker niet meer bij hun ouders, maar bijvoorbeeld in een instelling of op zichzelf.

De meeste jeugdhulp werd verstrekt in Hoogezand-Sappemeer, Zoetermeer, Hillegom en Roermond. Daar kreeg meer dan 15 procent van de jongeren hulp. Ook andere gemeenten in Groningen en Limburg hebben relatief veel jeugdhulpklantjes. In gemeenten als Schiermonnikoog en Staphorst wordt jeugdhulp het minst verschaft, namelijk aan minder dan 6 procent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren