Sportpark Galecop in teken van 12e United Jeugd Cup

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 augustus aanstaande staat Sportpark Galecop weer in het teken van Europa’s grootste D-voetbaltoernooi: De United Jeugd Cup (UJC). Kenners beweren zelfs dat dit hét grootste voetbaltoernooi voor is voor de D-pupillen ter wereld. In ieder geval is het het best georganiseerde voetbal toernooi met internationale allure. Ruim 200 vrijwilligers helpen mee om alles goed te laten verlopen!

De United Jeugd Cup is een internationaal voetbalevenement voor deelnemers van 12 jaar. Sinds 2006 wordt de UJC georganiseerd op Sportpark Galecop in Nieuwegein. De deelnemende clubs komen uit binnen- en buitenland, uit Europa maar ook uit andere continenten. De organisatie nodigt altijd de winnaar van de vorige editie, FC Utrecht (regionale Betaalde Voetbal Organisatie (BVO) en JSV Nieuwegein (gastheer UJC) uit.

16 Jeugdteams (onder 13 jaar) van Nederlandse en Europese topclubs strijden gedurende 2 dagen in 4 poules van elk vier clubs om de hoofdprijs. Ambsadeurs van het toernooi zijn: Wesley Sneijder (voetballer), Roelof Luinge (scheidsrechter) en Robbin Ruiter (keeper).

Uit binnen- en buitenland worden BVO’s uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale voetbaltoernooi in Nieuwegein. Het buitenlandse deelnemersveld bestond de afgelopen jaren o.a. uit clubs uit de Bundesliga, Premier League, Primera Division, en Serie A. Met winnaars als Manchester City en Atlético Madrid en deelnemers Juventus, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Liverpool FC etc. behoort de UJC tot de beste jeugdtoernooien.

Dit jaar zal de strijd gaan tussen: FC Utrecht, AFC Ajax, Manchester City FC, KRC Genk, NEC/FC Oss, FC Schalke ’04, Willem II, Brommapojkarna, SC Heerenveen, Kashima Antlers FC, Sparta Rotterdam, FC Nordsjaelland, FC Lugano, v.v. Jonathan (winnaar van het eerder gehouden pre-toernooi tussen diverse regionale amateurclubs), FC Den Bosch en gastheer JSV Nieuwegein.

De toegang is geheel gratis. Sportpark Galecop is gelegen aan de rand van de wijk Galecop op Sportpark Galecop 1 in Nieuwegein. Meer informatie over het voetbaltoernooi vindt u op www.unitedjeugdcup.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk