Sportiefdagboek (3)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het was een mooiere zaterdag voor de supporters van Geinoord dan voor die van JSV. Op Parkhout kwalificeerden de rood-witten zich voor de volgende bekerronde door met 4-1 van Nieuw Utrecht te winnen. Maar de bewoners van Galecop gingen in Woerden na een verdienstelijke eerste helft toch met liefst 5-0 ten onder tegen Sportlust en zijn dus uitgebekerd. Komende zaterdag wacht voor JSV een nieuwe sportieve kans, het eerste competitieduel uit tegen TOV.

Op een regenachtig Parkhout was het wel goed toeven voor Geinoord dat aan een gelijkspel genoeg had om verder te bekeren. Zover liet de formatie van trainer David Toxopeus het niet komen want na een 1-0-ruststand (goal van Robert Maat uit een vrije trap) werd na rust orde op zaken gesteld, maar pas nadat de gasten via een penalty op 1-1 waren gekomen. Roland Truggelaar zorgde voor de 2-1, Dean Brookman tekende voor 3-1 na goed voorbereidend werk van Timo Meerding.

Daarna zorgden de weer teruggekeerde Jan Maarten van Dijk voor nog meer solide defensieve weerbaarheid en konden de gasten uit Utrecht helemaal geen vuist meer maken. De sterk ingevallen Meerding stond ook aan de basis van de 4-1, want zijn doorbraak werd onreglementair gestuit zodat Niels Maat kon doen waar hij goed in is: het benutten van een penalty. Ook minder goed nieuws uit het Geinoord-kamp: de spierblessure die de topscorer van vorig seizoen Dimitri Djollo tijdens de training opliep, hij is een aantal weken niet inzetbaar.

JSV verloor in Woerden met 5-0 van Sportlust dat zich opmaakt om de sprong naar de hoofdklasse weer te maken. Tot aan de rust hielde Juphase formatie goed stand maar vlak voor de thee maakte de thuisclub toch nog 1-0. In het begin van de tweede helft kon bijna de gelijkmaker begroet worden maar daarna werd JSV naar een grote nederlaag gespeeld. Toch zag trainer Jan Gaasbeek toch nog wel voldoende aanknopingspunten om het duel tegen TOV in Baarn komende zaterdag met vertrouwen tegemoet te zien.

Jeugdspeler Thijmen van Zomeren mocht zaterdag trots het eerste exemplaar van de presentatiegids 2017-2018 van Geinoord in ontvangst nemen. Hij verkocht als eerste een boekje van de Grote Club Actie. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren