Sportief dagboek (Slot voor dit seizoen)

De laatste dag van het voetbalseizoen bracht geen succes voor JSV en Geinoord. Op Galecop werd door de zwart-witten energiek gestreden voor de periodetitel die bij winst binnen gehaald zou worden. Maar er werd met 1-3 verloren van DFS dat door deze zege de titel binnenhaalde. Geinoord gooit er de laatste drie wedstrijden met de pet naar, nu werd kansloos met 5-0 van Zuidvogels verloren, dat betekende 12-1 qua doelsaldo van de afgelopen drie weken. Een nogal beschamende afronding van het seizoen waarin wel klassebehoud gelukkig wel werd afgedwongen.

Zelf was ik zaterdag op twee voetbalvelden. Eerst in mijn geboortedorp Cothen waar mijn kleinzoon Guus een toernooi had met de E4 van Delta Sports. Het werd geen gelukkig optreden voor hem als doelman want in de tweede wedstrijd liep hij een gebroken middenhandsbeentje op. Het gevolg: naar het ziekenhuis en het beschadigde lichaamdeel in het gips. Dus voor Guus komende woensdag helaas geen kampioenswedstrijd tegen concurrent FC De Bilt.

Vervolgens reisde ik naar Nieuwegein om het duel tussen kampioenskandidaat DFS en JSV te bekijken op hert druk bevolkte en dus gezellig drukke sportpark Galecop. Het werd een boeiend voetbalgevecht, waarin twee onfortuinlijke momenten het breekpunt van de wedstrijd veroorzaakten voor JSV. Allereerst de 1-2 waarbij ex-Geinoorder Elvin Hardeveld vrije doortocht kreeg van de neutrale vrouwelijke grensrechter. Omdat ik op een lijn stond, kon ik zien dat Elvin een halve meter buitenspel stond op het moment van spelen. Als Ron van de Berg (de vaste clubgrensrechter) gevlagd had, zou hij ongetwijfeld buitenspel geconstateerd hebben.

Het tweede breekpunt was de gemiste penalty van Bjorn van der Horst bij een 1-3-stand waardoor de wedstrijd niet het spannende sluitstuk kreeg waarop de supporters van de thuisclub hadden gehoopt.Zo bleef het 1-3 en moest JSV afzien van een ongetwijfeld boeiende nacompetitie. Toch kan trainer MIchael van de Berg en zijn formatie met opgeheven hoofd terugkijken op dit seizoen waarin met name in de slotfase een aantal klinkende resultaten werden geboekt.

Dat geldt helaas niet voor Geinoord dat na een sterke fase van drie overwinningen (doelsaldo 12-1) drie keer op rij kansloos werd verloren (doelsaldo 1-12) zodat trainer Frans Schuitemaker geen mooie afscheidstoernooi kreeg van de selectie. De doelstelling om eersteklasser te blijven was een maand terug al bereikt maar daarna liet de ploeg van aanvoerder Jan Maarten van Dijk het er lelijk bij zitten hetgeen geen goed voorteken lijkt voor het komend seizoen.

Dan moet Geinoord het immers stellen zonder enkele basisspelers die afgelopen seizoen vaak van doorslaggevende betekenis waren voor het elftal. Het is uiterst teleurstellend dat Vincent Griffioen en Niels Renes, met nog enkele andere selectiespelers, hun heil elders gaan zoeken. Het feit dat DHSC (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie) een groep financiers heeft gevonden die binnen enkele jaren met deze club naar de hoofdklasse wil doorstoten, zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. Voor de supporters van Geinoord een hard gelag, maar dat zijn anno 2016 nu eenmaal de wetten in het amateurvoetbal geworden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren