Sportief dagboek, deze keer was Hans in Woudenberg

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week

Het eerste wat me zaterdagmiddag om twee uur opviel in de bestuurskamer van Woudenberg, was het portret vaneen breed lachende Ricky van Wolfswinkel aan de muur, in Vitesse-shirt. ,,Zal dat een goed voorteken zijn, of is het toeval,’’ memoreerde ik op het moment dat zijn vader Arno binnenstapte. Jarenlang de oefenmeester van de geelzwarten, nu coach van de jeugd onder 23 jaar. ,,Is je zoon er vanmiddag niet bij?,’’ was mijn logische eerste vraag. ,,Neen, vorige week wel, maar nu is FC Basel al weer met de trainingen begonnen en kon Ricky dus niet komen,’’ aldus Van Wolfswinkel.

Tja, en zonder Ricky ging het dus mis voor de thuisclub die door een wonderschone treffer van Walter Cremers met 0-1 van SVL verloor. Een doelpunt waard om zo’n belangrijke pot te beslissen. Als voormalig speler van Langbroek kon ik die goal natuurlijk opperbest waarderen maar in de loop van de tijd heb ik ook sympathie opgevat voor Woudenberg. Dat komt natuurlijk vooral door de contacten met Erik Willaarts die in de rust ook nog even langskwam in de bestuurskamer voor een kort gesprekje.

Ik troostte hem met de gedacht dat zijn club bij een eventuele degradatie in een mooie regionale poule terecht zou komen, zoals Geinoord in het afgelopen seizoen mocht ervaren. ,,En om eerlijk te zijn heeft Woudenberg in de eerste helft laten zien dat het beter in de tweede klasse tot zijn recht zal komen als in de eerste klasse waar de ploeg weer een jaar lang op z’n tenen zou moeten lopen.’’ Willaarts kon zich volgens mij wel vinden in die analyse die na afloop door interimtrainer Jeroen Peters ook nog eens tegen Bert Kous werd beaamd.

En SVL? Die ploeg komt volgend seizoen dus weer tegen mijn andere liefde Geinoord voetballen. Ik weet nog niet of beide teams in dezelfde afdeling worden ingedeeld maar ik verheug me bij voorbaat al op die confrontaties tussen Langbroek en Nieuwegein. Dan zal opnieuw duidelijk worden dat het verschil in niveau tussen de tweede en eerste klas groot is zodat beide ploegen dan weer met een bescheiden klassering genoegen zullen moeten nemen.

Geinoord (op de foto) en SVL komen volgend seizoen vrijwel zeker weer tegen elkaar in actie, nu de Langbroekse ploeg zich in de eerste klasse heeft kunnen handhaven (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren