Sportief dagboek deel (6)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Toen ik aan het begin van dit seizoen enkele artikelen schreef voor de presentatiegids van Geinoord, was mijn voorspelling dat het een moeizaam seizoen zou worden, omdat het verschil tussen de tweede en eerste klas enorm groot is. Bovendien was het kampioenschap van de club mooi maar niet erg overtuigend geweest. Tal van duels waren met enig fortuin gewonnen, volgens mij had Geinoord het geluk van de aanstaande kampioen ervaren. Bovendien bleek het trainersduo Toxopeus-Schreurs een gouden combinatie die van het modale team een vechtersmachine maakte.

We zijn nu vijf duels en drie bekerwedstrijden verder en mijn sobere prognose blijkt realistisch geweest te zijn. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat Geinoord na vijf duels nog puntloos zou zijn en dat we met dit weinig hoopgevende doelsaldo opgezadeld zouden worden. De 0-5-nederlaag op eigen Parkhout tegen Heerjansdam maakte zaterdag nog eens duidelijk dat de perspectieven er met de week niet beter op worden.

Binnen vijf minuten lag de bal al weer in het Geinoord-doel en ondanks de terugkeer van vaste waarden als Timo Meerding en Vincent Griffioen speelde de thuisclub vanaf de aftrap een kansloze partij, zeker nadat de gevaarlijke Heerjansdam-spits Ronald Ouwens binnen Een kwartier de 0-2 op het scorebord had gebracht. Na rust kwam Robin Kuijer nog binnen de lijnen evenals Sem van Zwieten maar er kwam geen ommekeer. Zeker niet nadat Vincent Griffioen met zijn tweede gele kaart voortijdig kon vertrekken.

Misschien is het enige hoopgevende in deze benarde situatie dat voormalig aanvoerder Jan-Maarten van Dijk bereid blijkt om zijn rentree te maken binnen de selectie wanneer hij is teruggekeerd van zijn vakantie naar Nieuw-Zeeland. Hij lijkt de aangewezen man om het zelfvertrouwen binnen de selectie waar wat op te vijzelen en andere medespelers in defensief opzicht beter te laten functioneren. De competitie is nog lang en er is nog niet alles verloren. Maar dat er snel wat moet veranderen, daar is iedereen het op Parkhout momenteel over eens.

Weer ontreddering binnen de defensie van Geinoord wanneer Heerjansdam heeft gescoord, het werd uiteindelijk 0-5 op Parkhout. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren