Sportief dagboek deel (27)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week:

Het lijkt helemaal de verkeerde kant op te gaan met Geinoord in de beslissende fase van het seizoen. De 4-0-nederlaag in Waardenburg betekende niet alleen fikse tegenvaller maar een dubbele mentale tik omdat concurrent GJS na een 3-0-zege tot op drie punten naderde en ook nog eens het doelsaldo verbeterde ten opzichte van Geinoord. Dat kan in de slotronden nog wel eens van beslissende betekenis worden.

Na de resultaten van dit weekeinde is rechtstreekse degradatie geen absolute onmogelijkheid meer geworden, zeker gelet op de laatste twee duels tegen ploegen die nog van alles willen en geen punten cadeau zullen geven. Geinoord moet zaterdag op bezoek bij Nieuw Lekkerland dat afgelopen zaterdag met liefst 3-0 verloor van de Gorcumse Jonge Spartanen en belust zullen zijn op een sportieve revanche. In het laatste duel komt Montfoort op bezoek op Parkhout dat nog uitzicht heeft op de laatste periodetitel.

Kortom, het wordt nog knap lastig voor interimtrainer Rick Testa la Muta die door het bestuur tussentijds werd binnengehaald als vervanger van Charles Loots. Met een doelsaldo van 20 voor en 69 tegen heeft Geinoord nu het slechtste moyenne van deze afdeling want GJS komt dank zij de 3-0-zege van zaterdag op 28 voor en 73 tegen. Ook afgelopen zaterdag werd het saldo van Geinoord nog verder verslechterd door na rust goals van Enzo Geene, Rene van Soelen en ook nog eens twee treffers van voormalige Geinoordspeler Willem Paul van der Heijden.

Steeds duidelijker wordt dat het de beleidsmensen bij Geinoord die het eerste team zo nadrukkelijk in de eerste klasse willen houden, aan de nodige realiteitszin ontbreekt. De selectie mist momenteel de potentie voor dit niveau, ook al hebben zich intussen enkele nieuwe krachten aangemeld. Misschien gaat zich de komende weken een sportief wonder voltrekken en kan Geinoord tot nog een ommekeer bewerkstelligen.

Eén van de sporadische gevaarlijke aanvallen van Geinoord op het doel van WNC-keeper Arjan Kaasjager die voor de vijfde keer in successie de nul wist te houden (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren