Sportief dagboek deel (19)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Ook in Heerjansdam is het Geinoord niet gelukt om een positief resultaat uit het vuur te slepen. Het werd een eervolle nederlaag (4-2) terwijl destijds in oktober op Parkhout nog volstrekt kansloos met 0-5 werd verloren. Even had de ploeg van Charles Loots zelfs enig uitzicht op een gelijkspel toen uitblinker Akani Soulaiman de achterstand tot 3-2 reduceerde. Maar snel daarna viel het doek voor Geinoord na de vierde treffer van Heerjansdam.

Onder extreme weersomstandigheden begon de scheidsrechter aan het duel waarbij zelfs een tijdelijke onderbreking noodzakelijk was om regen, hagel en onweer te ontlopen. De thuisclub kwam vrij snel op voorsprong maar aanvoerder Elvin Hardeveld bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Na rust toonde Geinoord zich gelijkwaardig maar de defensieve kwetsbaarheid deed zich opnieuw voelen. Zoals gezegd: Soulaiman bracht nog wat hoop in de harten van de meegereisde Nieuwegeinse fans maar dat bleek vergeefs, er stond na afloop 4-2 op het scorebord.

Een gelukkige omstandigheid naast het vertoonde spel was dat nummer laatst GJS puntloos bleef in Langbroek, zodat de kloof met de staartploeg hetzelfde bleef. Geinoord moet in ieder geval zorgen dat deze opponent onderaan blijft zodat de nacompetitie het hoogst bereikbare zal blijken te zijn. De ploeg speelde in Heerjansdam overigens zonder de geblesseerde David Jackson en spits Vincent Griffioen, de laatste moet een liesoperatie ondergaan.

Uitblinker Soulaiman aan de bal tegen Heerjansdam, hij zou de tweede Geinoord-treffer op zijn naam brengen. (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren