Sportief dagboek deel (17)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Wie gedacht had dat Geinoord na de sensationele zege op koploper Sliedrecht de opgaande lijn weer te pakken had, is bedrogen uitgekomen. Nederlagen tegen SVL en Almkerk hebben de Nieuwegeinse formatie van trainer Charles Loots nog verder op de voorlaatste plaats vastgezet die aan het einde van het seizoen nacompetitie inhoudt. Geinoord moet in ieder geval staartclub GJS onder zich houden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Zaterdagmiddag begon het op een zonovergoten Parkhout nog zo veelbelovend voor de thuisclub nadat Joey Hirdes binnen een kwartier voor 1-0 had gezorgd. Maar daarna namen de bezoekers uit Almkerk resoluut de touwjes in handen en vlak voor rust maakte Niels Nieuwesteeg uit een afgeslagen hoekschop simpelweg de 1-1. In de tweede helft bleek waarom Geinoord de meeste tegengoals heeft in deze afdeling, want Almkerk kon eenvoudig via Remco den Besten twee keer scoren terwijl ook Steven Molenschot nog een treffer op zijn naam bracht.

,,Een mooie uitslag, we hebben overtuigend gewonnen,’’ zo kon trainer Robert Roest (ex-FC Utrecht) na afloop concluderen terwijl collega Charles Loots vooral teleurgesteld was over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg, die juist enkele weken geleden in de topper tegen Sliedrecht nog optimaal was. Komende zaterdag krijgt Geinoord een laatste strohalm om de kloof met de iets hoger geklasseerde clubs wat kleiner te maken wanneer de ploeg op bezoek gaat bij VVGZ waartegen destijds thuis nog met 4-3 werd gewonnen. Winst is het enige dat telt in  Zwijndrecht.

Toen Joey Hirdes binnen een kwartier 1-0 maakte, zag het nog zonnig uit voor Geinoord maar uiteindelijk werd met 1-4 verloren van Almkerk. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren