Sportief dagboek deel (12)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Geinoord heeft zaterdag een imponerende prestatie geleverd door met een ernstig verzwakt team toch een gelijkspel af te dwingen tegen koploper Loosdrecht. Toen scheidsrechter Mike Breedijk na negentig minuten affloot op Parkhout, stond er 1-1 op het scorebord. Sven Banfi maakte een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker. Ook JSV deed goede zaken door thuis promovendus Nieuwland met 1-0 te kloppen waardoor beide Nieuwegeinse clubs een gelijk puntentotaal (tien) hebben verzameld.

Zoals gezegd: Geinoord moest het tegen de lijstaanvoerder opnemen zonder een aantal vaste basisspelers. Zo ontbraken Timo Meerding, Zakaria El Allali, Soulaiman Akani, Sem van Swieten en Tim Kolsteeg op het wedstrijdformulier. Desondanks maakte Geinoord er een evenwichtige en vooral sportieve partij van waarbij arbiter Breedijk het zonder kaarten kon afdoen.

De gasten uit Loosdrecht hadden aanvankelijk een licht overwicht hetgeen tot uitdrukking kwam in de openingstreffer van Nick Doppenberg. De thuisclub liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en kreeg een kwartier voor tijd de beloning via de gelijkmaker van Sven Banfi. Hoewel beide ploegen daarna nog op jacht gingen naar de winnende treffer, bleef die uit zodat de koploper met een remise genoegen moest nemen. Omdat nummer twee Delta Sports verrassend met 5-2 bij Almere verloor. bleef Loosdrecht ondanks het puntenverlies op Parkhout toch aan kop.

Omdat JSV na het eindsignaal van arbiter Gert van de Broek juichend het veld op Galecop kon verlaten, is de situatie onderin de ranglijst een stuk spannender geworden. Rode lantaarndrager CDW haalde immers de eerste winstpartij van dit seizoen binnen zodat de Wijkse formatie binnen het bereik van de concurrentie is gekomen. CDW is nog laatste maar Benschop en Waterwijk zijn binnen bereik gekomen terwijl Geinoord en JSV op vier punten van CDW staan. Over twee weken volgt op Galecop de Nieuwegeinse derby, eerder speelt JSV nog uit tegen Victoria terwijl Geinoord op bezoek gaat bij Delta Sports in Houten. Kortom: spanning alom.

Spelmoment uit het duel tussen Geinoord en koploper Loosdrecht dat in een 1-1-glijkspel zou eindigen. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren