Sportief dagboek deel (10)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het was een triest weekeinde voor de Nieuwegeinse clubs, want zowel Geinoord als JSV verloren hun thuiswedstrijd. Een groot contrast met vorige week zaterdag toen beide club hun uitwedstrijd met de volle winst afsloten. Op Parkhout werd bovendien getreurd vanwege het plotseling overlijden van voormalig eerst elftalspeler Marco de Jong die door een hartstilstand werd getroffen. Hij werd slechts 54 jaar oud en was in het verleden ook nog elftalleider en lid van de technische commissie. Aan het begin van Geinoord tegen Waterwijk werd dan ook een minuut stilte in acht genomen.

Voor de wedstrijd Geinoord-Waterwijk werd een minuut stilte gehouden vanwege het plotseling overlijden van oud-eerste elftal speler Marco de Jong. (Foto: Gerard van Vliet)

En dan beide wedstrijden waarbij het er aanvankelijk nog gunstig uitzag voor beide clubs, JSV stond bij rust zelfs nog met 2-0 voor om uiteindelijk met 2-3 ten onder te gaan tegen titelkandidaat Maarssen. Geinoord leek bij rust ook nog kansrijk om het scorebord toen 1-1 toonde. De bezoekers uit Almere hadden via Yousef Disi een voorsprong genomen maar via een eigen treffer van Mark Heeres, die bedreigd door Sem van Zwieten de bal in eigen doel werkte, werd het in de eerste helft nog gelijk.

Na rust toonde Geinoord een minder overtuigende indruk waardoor de gasten uit Almere steeds het initiatief konden houden. Via Hamed Rida werd het 1-2 uit een fraai genomen vrije trap waarna invaller Mitch Mitch Dunne een riante kans op de gelijkmaker liet liggen. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Jesse Knetsch maakte Djaylani Hussainali aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te scoren. Met nog wedstrijden voor de boeg tegen de koplopers Loosdrecht en Delta Sports dreigen voor trainer Gerrit Plomp en assistent Ramon Bongers moeilijke tijden aan te breken.

Na de 1-3 thuisnederlaag tegen Waterwijk lijkt een moeilijke periode aangebroken voor Geinoord-trainer Gerrit Plomp. (Foto: Gerard van Vliet)