Sportief dagboek (7)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het gebeurt niet vak dat ik niet op een Nieuwegeins voetbalveld te vinden ben wanneer zowel Geinoord en JSV een thuiswedstrijd hebben. Toch was dat op deze zonovergoten zaterdag het geval. Ik was namelijk uitgenodigd om een streekderby te bezoek bij de club waar ik in mijn vroegste jeugd enige tijd voetbalde en waar ook drie van mijn broers het groenwitte shirt droegen. Ik was namelijk in Cothen te gast en zag daar het duel SVF – DEV dat eindigde met twee rode kaarten en ook nog eens tien keer geel. Toch was het geen bikkelharde wedstrijd maar scheidsrechter Gert van Thienen was in een nogal royale bui.

Zodoende hoorde ik zaterdagavond pas rond zes uur dat JSV een verdienstelijke zege had behaald tegen SV Loosdrecht, dat aanvankelijk via Hok a Hin op 0-1 was gekomen maar door twee treffers van Enzo Greeve (waarvan de laatste vlak voor tijd) werden drie belangrijke punten uit het vuur gesleept. Komende zaterdag wacht weer een thuisduel op Galecop, nu tegen De Meern, en kan het team van Jan Gaasbeek de opgaande lijn proberen door te trekken.

Geinoord stelde uitermate teleur om tegen het nog puntloze CDW niet verder te komen dan een mager 1-1-gelijkspel. De Wijkse formatie had tot nu toe een uiterst zwakke indruk gemaakt met enkel kansloze nederlagen. Maar op Parkhout bleek de ploeg goed te kunnen verdedigen en vaak slim te counteren zodat Geinoord achteraf nog blij mocht zijn dat na de 1-0 van Robert Maat doelman Pascal Florie slechts een keer gepasseerd werd. Komende zaterdag wacht thuis de beladen streekderby tegen IJFC waarin Geinoord minder stroef zal moeten draaien om tot resultaat te komen.

Zoals gezegd heb ik het verloop van deze beide wedstrijden uit de tweede hand moeten vernemen. Want in de bestuurskamer in Cothen bleef ik gezellig napraten met de scheidende voorzitter Kees Mocking en voormalig trainer Hugo Langras die zowel SVF als DEV heeft getraind, dus een wel heel bijzondere middag beleefde. Toen ik na afloop ook nog even Kees Jansma tegen het lijf liep, werd het voor mij ook apart. De tv-presentator woont tegenwoordig in Doorn, zijn zoontjes Ruben en Sander spelen beiden in de jeugd van DEV. En daardoor is Kees een trouwe volger van deze club geworden. Bij Geinoord of JSV zou ik hem op deze middag dus niet ontmoet hebben.

Geinoord stelde zaterdag ernstig teleur door tegen het nog puntloze CDW niet verder te komen dan 1-1. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren