Sportief dagboek (6)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Soms kan je je ogen niet geloven op een voetbalveld. Neem het duel tussen JSV en AFC, waarbij de aansluiting met koploper Zuidvogels op het programma stond. Toen scheidsrechter David Vriesenga affloot, stond er 2-6 op het scorebord en dat was een dramatische afsluiting van het laatste partijtje op deze grasmat. Er komt vanaf nu kunstgras op dezelfde plek en JSV heeft dus wel een heel schlemielig afscheidsduel afgewerkt op het hoofdveld van Galecop.

Samen met collega Thijs Middelkoop keek ik met toenemende verbazing naar het wedstrijdverloop. Aanvankelijk hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar ineens kantelde het duel in Amsterdams voordeel. Met listige counters werd de JSV-defensie ontmanteld, vooral de jonge 19-jarige Dani Martinus had moeite zijn rappe opponent af te stoppen.

De Wet van Murphy leek voor JSV helemaal van toepassing toen de geroutineerde doelman Pascal Florie lelijk in de fout ging door de bal bij een uittrap tegen een Amsterdamse aanvaller te knallen waarna het leer ongehinderd in het doel van de thuisclub hobbelde. Kortom: op deze zonovergoten middag ging voor rust alles fout wat er fout kon gaan. Het enige hoogtepunt: een formidabele ingestudeerde vrije trap van JSV, ingeleid door Daan van der Valk, die juist geen tegengoal opleverde.

In de tweede helft herstelde JSV zich enigszins en kon via treffers van Jonathan Mehrez en Wesley Vaes de schade verder beperken maar na de 0-4-ruststand was er natuurlijk geen eer meer te behalen tegen de AFC.  Hopelijk brengt de komende thuiswedstrijd tegen Volendam meer fortuin, dan zal JSV het op een bijveld gaan proberen om het blazoen weer een beetje op te poetsen. ,,We hebben vanmiddag de ondergrens bereikt, het kan vanaf nu alleen maar beter gaan,’’ zo vatte elftalleider Bep Adelaar de situatie in de rust kernachtig samen.

Geinoord moest op bezoek naar Volendam, dat zich in de ‘transferperiode’ behoorlijk versterkt heeft. Na de grote nederlaag tegen De Merino’s moest trainer Dick Kooijman proberen om de defensieve kwetsbaarheid van vorige week zaterdag om te zetten in een wat meer solide afweer.  Met de teruggekeerde aanvoerder Jan Maarten van Dijk weer in het centrum kreeg Volendam weinig kansen en vooral in de tweede helft was Geinoord de bovenliggende ploeg zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen.

Het verdiende gelijkspel bleef echter uit waardoor de komende confrontatie met Woudenberg nu al een extra dimensie krijgt. Vorig seizoen werd twee keer van deze opponent verloren zodat Geinoord nog wel iets recht te zetten heeft…! Opvallend in Volendam was de uitstekende arbitrage van de vrouwelijke scheidsrechter die slecht een gele kaart voor Volendam) nodig had om het duel in goede banen te leiden.

Om het slechte weekeinde voor de Nieuwegeinse clubs nog een vervolg te geven, sloot Vreeswijk zich aan bij deze negatieve serie door thuis met 1-5 van concurrent ONA te verliezen, de eerste nederlaag van dit seizoen voor de blauw witten.

pascal-florie-545x364

JSV-doelman Pascal Florie, hier hoog opspringend op een archieffoto, ging tegen AFC op een opvallende manier in de fout door de bal tegen een Amsterdamse aanvaller te schieten en produceerde zo een eigen treffer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!