Sportief dagboek (5)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Waren er een week geleden volop lachende gezichten bij Geinoord, op deze zaterdag waren de fans van JSV in goede doen. Hun favorieten wonnen op Galecop met 4-1 van nieuweling CDW waarbij Bjorn van der Horst zich onderscheidde met liefst drie treffers en daardoor onbetwist man-of-the-match werd. Bij Geinoord was er na afloop teleurstelling over de 1-2-nederlaag tegen Odysseus, terwijl de Nieuwegeinse formatie al binnen twee minuten via Roland Truggelaar op voorsprong was gekomen.

Uiteraard was JSV-trainer Jan Gaasbeek na afloop in zijn nopjes. Na de 7-3-afstraffinh bij TOV had hij zijn team op twee plaatsen gewijzigd en dat pakte goed uit tegen de Wijkse formatie. ,,We waren vanaf het begin de bovenliggende partij en gingen dan ook met 2-0 rusten, hoewel dat meer had kunnen zijn. We kwamen met een goed gevoel uit de kleedkamer en bleven de baas op het veld hoewel CDW toch kon tegen scoren. Even wordt het dan penibel, maar daarna hebben we snel orde op zaken gesteld en hopen volgende week bij Almere de opgaande lijn vast te houden.’’

Zijn collega David Toxopeus had na afloop minder positieve teksten. Hoewel zijn team langdurig balbezit had tegen de Utrechtse studentenploeg, was het veldspel van de gasten naarmate de wedstrijd vorderde, beter dan dat van de thuisclub. Ofschoon doelman Pacal Florie weinig te doen kreeg, werd de 38-jarige routinier toch twee keer gepasseerd. Vlak voor rust via een ongevaarlijk lijkende voorzet die in de bovenhoek draaide. En een kwartier voor tijd toen een Utrechtse aanvaller ongedekt een voorzet van dichtbij mocht inkoppen.

Komende zaterdag moet Geinoord op bezoek bij TOV, de ploeg die de eerste twee duels in dit seizoen met overtuigende cijfers won, zoals tegen JSV toen het twee weken geleden liefst 7-3 werd. Was er misschien weinig te genieten op het weinig sfeervolle Parkhout, de 21-jarige scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede floot een foutloze partij in de stromende regen en was de beste man van het veld ondanks zijn jeugdige leeftijd. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Geinoord machteloos in de aanval tegen Odysseus, de Nieuwegeinse formatie zou met 1-2 verliezen (foto Garerd van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren