Sportief dagboek 32

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Een rampdag voor het Nieuwegeinse zaterdagvoetbal. JSV degradeert namelijk rechtstreeks naar de tweede klasse terwijl Geinoord zich kan opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van interim trainer Dick Gerwig leverde een slechte generale af voor het verlengstuk door met 4-0 bij DTS te verliezen. JSV kon tot het laatste fluitsignaal hopen op de nacompetitie bij Woudenberg maar verloor uiteindelijk met 1-0 waardoor degradatie onvermijdelijk werd.

Vorige week was er nog gejuich op Galecop toen de rechtstreekse rivaal Roda met liefst 3-0 werd verslagen. De ploeg van trainer Michael van den Berg trok daarom hoopvol naar sportpark De Grift om de laatste strohalm te grijpen. JSV trof het niet dat het de afscheidswedstrijd betrof van het trainersduo Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel die hun afscheid graag met een zege bekroond wilden zien. En dat gebeurde ook, vlak voor tijd scoorde Mark de Graaf de enige treffer. Voor JSV dat Barry Zwezerijnen nog tegen de paal zag koppen, het erg triest einde van het seizoen.

Of Geinoord het voorbeeld van JSV zal moeten volgen, hangt af van het verloop van de nacompetitie. De laatste duels tegen Zuidvogels en DTS bieden weinig perspectief want ook in Ede werd kansloos verloren met 4-0 via treffers van Mike Molenaar (de topscorer van de eerste klasse A), Jesse Buikema en Mart de Jong (2x). Bij Geinoord ontbrak spits en topscorer Dimitri Djollo wegens een schorsing die in de nacompetitie wel weer in actie komt. Ben van Breukelen keepte in plaats van Gino de Ridder, hij zal met weinig plezier aan zijn rentree als invaller terugdenken.

Zoals de situatie nu is, zal Geinoord komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Marken moeten spelen, omdat deze ploeg ook tot de nacompetitie is veroordeeld. Een week later is het thuisduel op Parkhout, waarna de winnaar van dit tweeluik nog twee duels voor de boeg heeft. Pas in de eerste week van juni zal duidelijk zijn of Geinoord zich opnieuw eerste klasser mag noemen. De laatste herinnering aan Marken dateert van twee seizoenen geleden toen uit met 2-1 werd verloor maar thuis met 5-1 gewonnen!

Vorige week kon JSV nog juichen na de 3-0 op rivaal Roda maar nu werd bij Woudenberg met 1-0 verloren zodat degradatie naar de tweede klas een feit is.
(foto JSV)

Geinoord verloor haar laatste wedstrijd kansloos met 4-0 bij DTS. Hier scoor topscorer Mike Molenaar uit een penalty, invaller-doelman Ben van Breukelen is kansloos (foto DTS)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren