Maak jij kinderen blij in een schoolmoestuin in Galecop?

Op woensdag 18 november 2020 is er vanuit Groen doet Nieuwegein Goed (GdNG) een start gemaakt met het moestuinproject op de OBS de Toonladder in de wijk Galecop. GdNG wil dat kinderen vaker naar buiten gaan en ze in contact met de natuur brengen. Doe samen iets In, Voor en Met de natuur in je eigen buurt. Voor de moestuin en gastlessen kan de organisatie nog wel wat handjes gebruiken!

De moestuin
De moestuin is niet zo heel groot, zo’n 40 meter lang en 1 meter breed en ligt langs de zijkant van de school. Op dit moment is het plan om in het voorjaar samen met vrijwilligers met hulp van de leerkrachten de tuin te gaan inzaaien en inplanten. Voordat de kinderen aan het ‘werk’ gaan in de tuin, wordt er een korte buitengastles gegeven in de Tiny Forest door de vrijwilligers. Zij krijgen voor de educatieve materialen ondersteuning van Buitenwijs van de gemeente. Dat bestaat uit bijvoorbeeld een leskist ‘Kracht van kruiden.’

De activiteiten
De activiteiten worden 1x per maand georganiseerd voor de kinderen van groep 5a en 5b. In de groep zitten gemiddeld 25 kinderen. De eerste buitenactiviteit dit jaar is op 25 maart aanstaande van 11.00 uur tot 14.00 uur. Dan krijgen de twee groepen na elkaar een buitenles. De ene maand is de activiteit op woensdag, de andere maand op donderdag. De activiteiten worden door het groepje vrijwilligers zelf bedacht en voorbereid. Nu is de organisatie nog aan het opstarten en kost het wat meer tijd, maar als straks het seizoen is begonnen, kost het je in totaal zo’n 8 uur per maand.

Over ‘Groen doet Nieuwegein Goed’
In Nieuwegein zorgt Laura van der Pol dat kinderen naar buiten gaan via drie deelprojecten: Groen doet goed in de wijk, Groen doet goed naar de scholen en Buiten spelen en bewegen. Zo zet Kidsclub Fokkesteeg ‘Natuur in de buurt’ zich in voor de kinderen in hun wijk.

Veel kinderen in de wijk Fokkesteeg zitten binnen. Kidsclub Fokkesteeg wil met activiteiten ‘Natuur in de buurt’ kinderen in hun eigen buurt meer naar buiten laten gaan. Voor de ontwikkeling en uitvoering van ‘Natuur in de buurt’ wordt hiervoor een natuuractiviteitenbegeleider voor kinderen ingezet. Lees hier meer over Groen doet Nieuwegein Goed.

De aftrap voor dit initiatief werd op 11 juli 2020 gegeven door wethouder Marieke Schouten

Zin om mee te doen?
Wil je met de Groen doet Nieuwegein Goed vrijwilligers meedoen? En Kinderen van OBS de Toonladder een super mooie educatieve natuurbeleving op school bezorgen? Meld je dan aan bij Laura van der Pol, gemeente Nieuwegein – l.vanderpol@nieuwegein.nl of bel of met Carin Laarman voor meer informatie (06-31781327).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!