Tiny Forest nu officieel van start in Nieuwegein

Basisschool De Toonladder, IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. en de gemeente Nieuwegein hebben donderdag 17 oktober jl. het startsein gegeven voor de aanleg van een Tiny Forest aan in de wijk Galecop. Wethouder Marieke Schouten en Petra Schut, regiodirecteur van IVN Natuureducatie deden dit door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen voor de aanleg van dit eerste Tiny Forest.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek of organiseren hier de buurtbarbecue. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Een Tiny Forest in Galecop
Lokale IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein en basisschool de Toonladder vonden elkaar in het idee van een Tiny Forest. Wethouder Marieke Schouten was ook erg enthousiast en onderschrijft het belang van meer biodivers groen in de gemeente. Met elkaar is gekeken naar een geschikte locatie in de buurt van basisschool de Toonladder zodat leerlingen helpen met het planten van het minibos en er vervolgens les in krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren